Büszke vagyok a ráncaimra, mert olyanok mint a fa évgyűrűi

Októberben a Föld elemének idejében járunk, a fák hullatják leveleiket és a borúsabb idő is felhívás arra, hogy forduljunk befelé és figyeljünk jobban oda önmagunkra, belső folyamatainkra. Lassanként itt az ideje áttekinteni az évet és amit még szeretnénk benne megvalósítani azt megcselekedni. Hagyományosan az év ezen szakaszában még zajlik a második szüret utolsó teendői. A diót, mogyorót, mandulát már összeszedtük, elkészültek a körte és csipkebogyó lekvárok is. visszahúzódunk a kint-ből, egyre inkább a meleg otthonainkba.

Pszichés folyamatainkat tekintve ilyenkor szembenézünk az öregedéssel, az elmúlással, a hidegebb, zordabb életkörülményekkel és sokszor önmagunk természettel szembeni kicsinységünkkel.

ÉnErők Gyűljetek Egybe!

Ilyenkor és ahogy a télbe fordulunk szükségünk van arra, hogy erőt gyűjtsünk. Ahogy a természetben hagyományosan összegyűjtjük mindazt, amivel kitartunk a hosszú télben; úgy ÉnErőinket is érdemes összegyűjtenünk.

>>> Ehhez ha szeretnéd ajánlom az ÉnErők Gyűljetek Egybe c. előadásom és a hozzá készült meditáció hangfelvételét, mely kedvezményesen október 21-ig megrendelve és befizetve 2000Ft-ba kerül. Írj a gralhaz kukac gmail pont com címre, ha szeretnéd!

Büszke vagyok a ráncaimra!

Kuwa Tawa, Lélek Vize Indiánasszony, (az előző hírleveleimből ismerhetted meg Őt) a vele való első találkozásom alkalmával a lemenő napba fordította arcát és vitalitással telt hangján, csillogó szelekkel, büszkén mutatta meg ráncait. Csodálattal hallgattam szavait, melyből erő és az öregedéssel való teljes megbékélése érkezett meg a szívembe:

Büszke vagyok minden egyes ráncomra. A ránc olyan mint a fa évgyűrűi. Azt mutatják, hogy milyen sok év bölcsessége gyűlt már össze benned. Miért ne lennék büszke a bölcsességemre, melyre a szaporodó ráncaim mutatnak? – mondta Kuwa Tawa és a lemenő napba fordította a lélek belső békéjével átitatott, mosolygó arcát.

Eszembe jutott, hogy a Női Energia Fitneszek utolsó gyakorlatrészében, amikor az Érett Nőből megérkezünk a Bölcs Nagy Anya erőbe, akkor mindig elmondom, hogy én egy olyan öregséget képzelek el, amiben nem vágyunk már friss és üde rózsák lenni, és nem is varrjuk össze a még meglévő rózsaszirmainkat, hogy fiatalabbnak tűnjünk.

Ráncok és a csipkebogyó

Helyette egy olyan öregségben hiszek, amiben megbékélünk és hálával telt szívvel, örömmel és büszkén vállaljuk, hogy megérkeztünk a csipkebogyó állapotába. A csipkebogyó, ami egyben lelkünk eszenciájának szimbóluma, nem azért szerethető, mert különösebb szép vagy illatos, hanem pont azért, mert csak akkor jöhet létre, ha a rózsa már elhullajtotta összes szirmát és így eljöhet ÖnMAGunk eszenciájának létrehozása és átadása.

Nem mellesleg A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin forrás. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Megelőzésként segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést. S ugye mindezek milyen fontosak egyébként pont a változó korban és az után?

Az öregség nem más mint a bölcsességbe érés ideje

Ekkorra már le kell tisztuljon bennünk, hogy kik is vagyunk valójában, milyen feladattal érkeztünk a Földre és elérkezik annak ideje is, hogy átadjuk tudásunkat, bölcsességünket az unokáinknak és az utánunk érkezőknek.

ÉnErők összegyűjtése és átadása: mintha lekvárt készítenél lelked eszenciájából az utókornak:)

Kuwa Tawa és az AranyAsszonyom szerint minden évben, ilyenkor ősszel gyakorolhatjuk a bölcsességbe érkezést, az elmúlás beavatását. Mindezen folyamatban a belső erők és a lelki erők összegyűjtését hangsúlyozták ők is. Nem véletlen, hogy bár eddig nem tudatosan, de azért az Ő lélek-leszármazottjuk vagyok:)

Ha szeretnél még a Bölcs Asszonyok szakrális életről adott tanításaiból részesülni, érdemes lehet megnézned ezt az oldalt, mely a Megszentelt Élet c. Online Tanfolyamról szól. 13 hét * 13 életeszencia tanítás * 13 szinkron gyakorlat * 13 meditáció:

ÉletTanítások és Szinkrongyakorlatok melyek ÖSSZEKAPCSOLNAK legteljesebb ÖnMAGoddal és a benned élő ISTENivel>>>

Szeretettel -és élet szerelemmel:

Pozsgai Nikoletta

Kineziológus, TEK és NEF Oktató

Személyiség Integrációs Tréner

Szinkron terapeuta-tréner

About admin

Pozsgai Nikoletta Katalin, önmegvalósítás specialista. Karrier-és életvezetési tanácsadóként, kineziológusként segítem mindazokat, akik számára fontos a személyes önkiteljesedésük, a személyes értékeik és nőként/férfiként megélhető lehetőségeik tudatosítása. Hivatásom célja, hogy a hozzám fordulók a saját, generációs és kollektív mintázataik fájdalmait átalakítsák, a hitükbe és a szív bölcsességébe visszatérve kibontakoztathassák lényük természetes tehetségeit, ajándékait.