Szerinted mit jelent az Önmegvalósítás?

Teljesség, boldogság, siker és örömteli élet - mit is jelent az önmegvalósítás?

Immár 15  éve kutatom az önmegvalósítás területét, annak elméleti és főként gyakorlati megvalósítási lehetőségeit hazánkban és nemzetközi viszonylatban.

Teszem ezt több szinten:

 • a szakirodalmat és szaksajtót böngészve
 • a világszínvonalon elismert önmegvalósítás és teljesség kutatók, pszichológusok és tanítók munkásságát követve
 • a nők és férfiak archetipikus mintázatainak változásait kutatva, a nemek erőviszonyait és harcát feltárva a különböző történelmi kultúrkorszakokon át
 • a nők és férfiak életútjait és személyes választásait megfigyelve kliensek-ügyfelek, tanítványok, tanfolyami résztvevőim körében
 • és célzott kérdőíves kutatások alkalmával.

Utóbbi, azaz célzott kérdőíves kutatást nagyobb volumenben 2008-ban készítettem utoljára. Azóta eltelt négy év és megannyi változás után ismét nektek adom a szócsövet, s kíváncsian várom, hogy hogy áll jelenleg az önmegvalósítás ügye kis hazánkban!

Női Önmegvalósítás - a női teljesség arcai

A 2008-as kutatásom alkalmával kifejezetten a nők által adott válaszokat figyeltem és azokra alapozva indultak meg a Női Önmegvalósítás Kincsestár személyes és online részvételű önfejlesztő tanfolyamai>>> és jelent meg nyomtatásban mára 6 önfejlesztést segítő könyvem>>>.

Új kérdések, új kutatási irányok

Ezúttal a férfiak és a nők viszonyát is vizsgálni fogom a nemek önmegvalósítása és egymás önmegvalósítási törekvéseinek elutasítása, aláásása avagy remélhetőleg elismerése és támogatása viszonylatában.

Teljességben külön-külön mégis együtt

Így született meg az Új Önmegvalósítás Kérdőív!

Oszd meg véleményed Te is:

Szerinted mi az Önmegvalósítás?

 • Van, aki karriert ért alatta…
 • Van, aki “szimplán” kiteljesedést…
 • Vannak, akik negatív jelentésben használják az önmegvalósítást, különösen, ha nőkről van szó…Szerinted?
 • Vannak, akik az önmegvalósításra való törekvést az egó szintű karrierépítéssel kötik összeszerinted, hogy kapcsolódik az önmegvalósítás a karrierhez?
 • Vannak, akik számára az önmegvalósítás fizikai szint, van, aki számára spirituális kérdés…Te mit gondolsz?
 • Vannak, akik pozitív terminusként élik meg és törekszenek rá… én ide tartozom, és TE?

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Oszd meg velem véleményed, s  töltsd ki az alábbi kérdőívet… zömében csak x-elgetni kell:), de ha van kedved, mondanivalód hosszabb lehetőség is van a kifejtésre a végén.

AJÁNDÉK:

Ha megírod a véleményed, ajándékképen ingyen részt vehetsz Az Önmegvalósítás Útján c. önmegvalósításról, a bennünk rejlő potenciálokról  szóló online kurzusomon!

Ezúttal FÉRFIAKat is várok a kérdőívbe és az online tanfolyamra is!

Kitöltési határidő:

2013. december 31.

Véleményre fel és kattints a kérdőívhez:

Kérdőív az Önmegvalósításról>>>

About admin

Pozsgai Nikoletta Katalin, önmegvalósítás specialista. Karrier-és életvezetési tanácsadóként, kineziológusként segítem mindazokat, akik számára fontos a személyes önkiteljesedésük, a személyes értékeik és nőként/férfiként megélhető lehetőségeik tudatosítása. Hivatásom célja, hogy a hozzám fordulók a saját, generációs és kollektív mintázataik fájdalmait átalakítsák, a hitükbe és a szív bölcsességébe visszatérve kibontakoztathassák lényük természetes tehetségeit, ajándékait.